Losse thee zetten

Datum

Veel mensen denken; losse thee, dat is kost mij teveel moeite. Dat is niet zo! Losse thee zetten is niet moeilijk. Je moet er gewoon even handig in worden. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je dit aan moet pakken.
Gebruik de juiste watertemperatuur.

Nu hoor ik je zeggen; maar wat is dan de juiste temperatuur? Voor een zwarte, kruiden, fruitige of rooibos thee gebruik je water wat net gekookt is (ca. 100 graden). Voor de groene thee laat je het water een aantal minuten rusten. De temperatuur zal dan ongeveer 80 graden zijn. Geen zin om te wachten? Dan kun je er ook voor kiezen om een scheutje koud water toe te voegen.

Hoeveelheid losse thee

Om de perfecte kop thee te kunnen zetten, is het van belang om de juiste hoeveelheid thee te gebruiken. Voor één kop thee gebruik je ongeveer 2 gram losse thee. Wil je graag een volle pot zetten, gebruik dan ongeveer 5 gram.

Gebruik handige accessoires

Een gewone theelepel of een speciaal maatschepje, het maakt niets uit. Maar gebruik wat jij het fijnste vindt. Zo wordt de drempel om een heerlijke kopje losse thee te zetten minder hoog. En of je nu een theezeefje, thee ei-knijper of papieren filterzakje gebruikt, dat is helemaal aan jou! Net wat jij het makkelijkste vindt. Het is wel belangrijk dat de theeblaadjes de ruimte hebben. Op deze manier kunnen ze zich ontvouwen en geven ze de meeste smaak af.

Timing

Je kunt een timer zetten, maar dat hoeft natuurlijk niet perse. Iedere thee heeft zijn eigen trektijd en dit kun je terug vinden op de zakjes. Daarop staat beschreven hoeveel graden en hoelang een thee moet trekken om de smaak volledig tot zijn recht te laten komen. Maar kijk vooral naar wat jij lekker vindt! Ik hou niet zo van sterke thee, dus ik laat mijn thee dan ook minder lang trekken. Genieten! En dan…

GENIETEN!

Geniet van je heerlijke kop thee.

Meer
artikelen

Cookies
Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om jouw voorkeuren op te slaan, om inzicht te verkrijgen in bezoekersgedrag, maar ook om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Onder ‘Cookievoorkeuren’ kun je jouw voorkeuren opslaan. Door op ‘Alle cookies accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.
Alle cookies accepteren
Cookie voorkeuren
Cookies
Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om jouw voorkeuren op te slaan, om inzicht te verkrijgen in bezoekersgedrag, maar ook om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Onder ‘Cookievoorkeuren’ kun je jouw voorkeuren opslaan. Door op ‘Alle cookies accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.
Alle cookies accepteren
Cookie voorkeuren